Eksplorasi Potensi Minuman Berantioksidan Dari Ekstrak Daun Jambu Biji Dengan Pendekatan Edukasi Di Desa Suka Ramai Kec. Air Putih, Kab. Batu Bara
DOI:
https://doi.org/10.31004/jh.v3i2.313Abstract
Penelitian ini mengeksplorasi potensi penggunaan ekstrak daun jambu biji sebagai bahan dasar minuman berantioxidant di Desa Suka Ramai, Kecamatan Air Putih, Kabupaten Batu Bara. Menggunakan metode penelitian pendahuluan untuk mengumpulkan informasi tentang daun jambu biji, kandungan antioksidan, dan potensinya sebagai bahan baku minuman berantioxidant Penelitian ini memberikan dasar yang kuat untuk pengembangan produk minuman berantioxidant dari sumber daya alam lokal, yang dapat memberikan manfaat kesehatan dan ekonomi bagi komunitas. Dengan demikian, penelitian ini tidak hanya meningkatkan pemahaman kesehatan masyarakat tetapi juga memberikan peluang untuk pembangunan berkelanjutan dan pemberdayaan lokal melalui produk berbasis daun jambu biji.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2023 Ahmad Faza Fauzan Saragih, Arya Winata, Faradiza Ariska Sitorus, Ummi Hayati Sinaga , Utami Dewi
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License that allows others to share the work with an acknowledgement of the works authorship and initial publication in this journal.
Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journals published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).