Pelatihan Pembuatan Mie Sehat Berbahan Sayuran Sebagai Peluang Usaha Bagi Mahasiswa
DOI:
https://doi.org/10.31004/jh.v4i1.694Abstract
Kebutuhan dan minat masyarakat yang besar terhadap konsumsi mie dan relative sedikitnya jumlah mie di pasaran yang memenuhi harapan masyarakat baik dari segi kualitas maupun keamanan, merupakan peluang yang sangat besar untuk berwirausaha mie sehat. Tujuan kegiatan pengabdian ini adalah: (1) memberikan motivasi kepada mahasiswa untuk menjalankan usaha mie sehat, (2) memberikan edukasi tentang pemanfaatan sayuran dalam pembuatan mie sehat, (3) memberikan pelatihan dan pengalaman pembuatan mie sehat berbahan sayuran. Respon mahasiswa terhadap pelatihan ini terlihat antusias mengingat mie sering dijadikan sebagai pengganti nasi bahkan sering dijadikan lauk. Dengan adanya penyuluhan tentang prospek dan cara pembuatan mie sehat, dapat menumbuhkan jiwa wirausaha mahasiswa.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2024 Rivo Yulse Viza, Arista Ratih
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License that allows others to share the work with an acknowledgement of the works authorship and initial publication in this journal.
Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journals published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).